کره شمالی با بدترین بحران غذایی رو به رو است
کره شمالی در گزارشی به سازمان ملل اذعان کرد، این کشور با بدترین بحران غذایی خود در بیش از یک دهه گذشته رو به روست؛ گزارشی که توجه جهان را به این موضوع که پیونگیانگ با بزرگترین چالش داخلی خود از زمان روی کار آمدن رهبر جوان کنونی این کشور دست و پنجه نرم میکند، جلب میکند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، به نقل از شبکه تلویزیونی بلومبرگ، کره شمالی در یک مطالعه ملی داوطلبانه برای بررسی اهداف توسعه پایدار سازمان ملل اعلام کرد: در سال ۲۰۱۸ میلادی تولید مواد غذایی به خاطر بلایای طبیعی و مقاومت و استقامت ضعیف، مواد کشاورزی ناکافی و سطح پایین مکانیزاسیون کاهش یافت.
هیئت کره جنوبی در سازمان ملل روز سهشنبه توجهات را به این گزارش جلب کرد؛ گزارشی که ظاهرا برای نخستین بار است که کره شمالی آن را به صورت علنی منتشر کرده است.
پیونگیانگ همچنین تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را مقصر مشکلات خود دانست؛ تحریمهایی که برای تنبیه کره شمالی به خاطر آزمایش موشکها و تسلیحات هستهای با هدف تولید کلاهکهای هستهای اعمال شدهاند.
در این گزارش آمده است: موانع اصلی بر سر راه تلاشهای دولت برای دستیابی به توسعه پایدار کره شمالی شامل تحریمهای مداوم و محاصره این کشور وجود دارند.
این گزارش پس از آن منتشر شد که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ماه گذشته در رسانه دولتی کشورش حاضر شد و هشدار نادری را صادر کرد دال بر اینکه اوضاع و شرایط غذایی رو به وخامت است. این هشدار در زمانی از سال مطرح میشود که ذخایر مواد غذایی به طور معمول کم میشوند و هنوز قسمت عمده محصولات برداشت نشدهاند.
کمبودهای همیشگی مواد غذایی کره شمالی با طوفانهای سال ۲۰۲۰ و تصمیم کیم جونگ اون برای بستن مرزها به خاطر پاندمی کرونا که همان میزان تجارت قانونی اندک کره شمالی را نیز محدود کرد، وخیمتر شده است.
براساس گزارش برنامه جهانی غذا، حدود ۴۰ درصد از جمعیت کره شمالی دچار سوء تغذیه هستند و ناامنی غذایی و سوء تغذیه بسیار گسترده است.
کیم جونگ اون درخواستهای آمریکا برای از سرگیری مذاکرات خلع تسلیحات اتمی را رد کرده است؛ مذاکراتی که میتوانست تحریمهایی را که در حال فلج کردن اقتصاد کره شمالی هستند، بردارد.